Wij onderhouden en herstellen alle merken!

Warmtepompen

pattern 1
pattern 1

Verwarmen of koelen met een warmtepomp

Uw woning of bedrijfsgebouw op een energiezuinige wijze verwarmen of verkoelen? Dat kan dankzij een warmtepomp. Zo’n pomp werkt op elektriciteit en haalt gratis energie uit natuurlijke bronnen, waaronder de bodem en de lucht. De elektriciteit kan u van het openbare net aftappen of zelf via zonnepanelen produceren.

Hoewel wij voornamelijk warmtepompen van het merk Daikin installeren, zijn we tevens vertrouwd met andere gangbare merken. De belangrijkste types warmtepompen in ons aanbod lichten we hieronder aan u toe:

Lucht-luchtwarmtepompen

Een lucht-luchtwarmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en brengt de lucht binnenshuis op temperatuur via een binnenunit. Op basis van hernieuwbare energie levert het systeem verwarming én koeling, zodat het binnenklimaat te allen tijde aangenaam blijft. De warmtepomp fungeert dus tegelijkertijd als airconditioning.

Het is mogelijk om meerdere binnenunits op één buitenunit aan te sluiten. Op die manier kan u verschillende ruimtes op temperatuur houden. Elke binnenunit heeft dan een stijl, grootte en capaciteit naar keuze. Handig is dat u elke unit apart kan bedienen, bijvoorbeeld met een afstandsbediening of een app.

Wie geen breekwerken en een snelle installatie verkiest, is absoluut gebaat bij een lucht-luchtwarmtepomp. Meestal kunnen we het systeem al op één dag plaatsen!

Een lucht-waterwarmtepomp is een allesomvattend systeem waarmee u verwarming, koeling en warm sanitair water makkelijk kan beheren. Net zoals een lucht-luchtwarmtepomp onttrekt een lucht-waterwarmtepomp energie aan de buitenlucht.

Het verschil is dat u de keuze tussen een lagetemperatuurs– en een hogetemperatuurswarmtepomp heeft. Waar het eerste type op vloerverwarming wordt aangesloten, wordt het tweede aan radiatoren gekoppeld. Qua uitvoeringen kan u voor een staande of een aan de wand gemonteerde unit gaan.

Een hybridewarmtepomp bestaat uit een combinatie van een lucht-waterwarmtepomp en een (gas)verwarmingsketel. De pomp schakelt tussen de twee warmtebronnen, waardoor er een mooi evenwicht tussen kosten en verbruik ontstaat.

Er bestaan drie opties voor uw hybridewarmtepomp. Enerzijds kunnen we een pomp met enkel een buitenunit installeren die uw pand verwarmt. Anderzijds kunnen we enkel een binnenunit aansluiten om uw sanitair water mee te verwarmen.

Ten slotte is er een combinatiesysteem dat zowel uw sanitaire water als uw hele pand verwarmt met een binnen- én buitenunit.

Om uw sanitaire water op te warmen, is een warmtepompboiler een slimme investering. De boiler haalt warmte uit de lucht en kan voldoende warm water voor een gezin van twee à zes personen produceren.

U kan een warmtepompboiler bovendien makkelijk op zonnepanelen laten aansluiten. De installatie verbruikt drie keer minder elektriciteit dan een elektrische boiler en maakt amper geluid. Niets dan voordelen!

Warmtepompen onderhouden & herstellen

Liet u een warmtepomp door ons plaatsen? Dan blijven we bereikbaar voor het onderhoud en de eventuele herstellingen. Uiteraard kunnen wij evengoed langskomen als u al een warmtepomp door een andere firma liet installeren.

Aangezien wij alle merken onderhouden en herstellen, kunnen wij u sowieso gericht verder helpen. Een bijkomende troef is dat we gecertificeerde koeltechnici zijn. Aan vakkennis is er bij ons dus geen gebrek! Aarzel niet om ons te contacteren als u meer inlichtingen over warmtepompen wil inwinnen.

pattern 1
pattern 1
IMG 3666